Kedai Buku Online

Friday, December 3, 2010

ARE YOU GONNA FINISH IT STRONG?

Assalamualaikum

Mungkin ramai yang pernah melihat video ini, terutamanya di facebook. Kisah seorang lelaki yang tiada tangan, tiada kaki tetapi sangat berjaya dalam hidupnya. Maka, kenapa orang yang cukup anggota badannya, cukup sifatnya seperti kita masih lagi mudah berputus asa....?
Memang sangat-sangat mengesankan videonya, terutamanya part yang dia jatuh dan dia bangun kembali dengan caranya. As he said in this video, "If I fail and I give up do you think that I'm gonna get up? NO! But if I fail and I try again and again and again...i just want you to know that's not the end. It's manage how you gonna finish. Are you gonna finish it strong?"

Fikir-fikirlah...dan selamat beramal (macam pernah ku dengar ayat ini, tapi di mana ya? Hehe...)
*

4 comments:

eelobor said...

memang selalu saya tengok video nie & pernah buat entri pasal nie sebanyak 2 kali. sebab dulu saya pernah gak jatuh seteruk2nya, dengan berkat doa ibu, adik beradik dan semangat kawan2 kini saya juga mampu untuk seperti hari ini. bersyukur dengan apa yg ada sekarang

azieazah said...

Tak ada orang yang tak lalui zaman jatuh... tapi orang yang kuat adalah orang yang berjaya mengawal amarahnya. Amarah ketika sedang jatuh.

Raziff Lokman... said...

Salam Ros...mungkin hidup kita "yg boleh dikatakan" sempurna sifat ni terlalu senang@mewah ...sbb tulah "putus asa" jadi tabii ...kena selalu bersyukur utk apa yg kita ada ..sikit @ banyak, susah @ senang ...betul kata Kak Zie ..kawal amarah! ..sesungguhnya segalanya dtg dr Allah s.w.t.

Selamat Tahun Baru Hijrah 1432

^bblovedd^ said...

salam kenal,nk share video ni kt blog boleh?sedihnya