Kedai Buku Online

Wednesday, December 16, 2009

BIASA KAN MACAM NI?



Kawan-kawan kalau tengok gambar ni sakit hati tak? Pemandangan biasa kan? Dah tahu kita tu kecik, cari ler parking yang sesuai. Lagi menyakitkan hati, sebenarnya kat sebelah kereta merah (maroon) tu ada motor. Pun macam basikal ni jugak, duk tengah-tengah antara dua kereta. Aduh... hati mana laaa tak marah

24 comments:

KangNasir said...

ya,
kalau tak beskal selalunya motor.

biasanya, kalau jln tidak terlalu sebok,
saya park agak melintang sedikit asal keta sebelah boleh kuar akan tetapi motor atau beskal tu sukar nak kuar.

rosnanie said...

Salam kang, kt tpt gambar saya ambil ni memang tak sibuk tp malas nak buat perangai, sebenarnya memang tunggu masa jer nak dpt gambar ni sebab dah lama sakit hati, bayangkan kita dah seronok sebab dapat tpt, alih2 ada lak benda kecik ni... hmmm...

a kl citizen said...

assalammualaikum

kalau basikal boleh minta orang sebelah kita alihkan sikit...(itu pun kalau ada kawan kat sebelahlah)
kalau motor memang sakit hati

azieazah said...

Antara contoh perlakuan orang2 yg sentiasa "jual ikan " (istilah kawan2 sekerja saya)...

huhh..

Asraf Mahmud said...

perhhh...memang selalu sgtlah kene macam ni....dorang tak consider langsung orang lain...yang basikal tu takpelah maybe budak2 yang bawak dorang tak paham...tapi yang moto nih kebanyakannya org besar yg bwk...satu lagi kes yang saya tak suke, kereta atau motor yang tak bagi signal bila masuk simpang,selalunya motorlah...selambe je masuk simpang tak bagi signal, yang kite nih bwk tertunggu2lah dorang nak jalan terus ke nak masuk simpang ke, last2 tibe2 masuk simpang...siapa2 yang buat perangai macam ni tolonglah alert & prihatin dgn pemandu yang lain. Jalan tu kita kongsi sama2. Jangan menyusahkan orang lain. Dah lama sabar dah ni. Haish...

shazriena said...

benda yg selalu terjadi, dah la kekadang kita nak cpt, bila keadaan ini berlaku rasa mcm sakit hati je, yeala nak cpt parking lak berebut dgn motor n basikal, mmg tensen betul.

Syahazli said...

kalau jadi macam ni, angkat saja basikal atau motor tu letak atas koridor tu...........

Ayiem said...

ermmmmm rugi ler kalau sakit hati,sebab yang sakit kita,orang yang park motor tuh selamber rock je....

Petua untuk ubat sakit hati ialah jangan sakit hati kekekeke...

jangan marah haa kena jual kang....

zeqzeq said...

sabar, itu punya kroni tuan kedai.

rosnanie said...

salam cikgu, basikal boleh ler alih, moto... tak teralih ler jwbnye, nak2 kalu moto besar, dah ler kita pompuan yang tak reti bw moto, hehehe


kak azie... jual ikan? 1st time dgr tu, jual ikan takper, jgn jual baby, hehe

rosnanie said...

Asraf... betul betul betul.. memang selalu jer bengang dgn dema2 ni,


Az, sakit hati bila kt tpt yg sesak, ada keta lain follow kt belakang, kita terhegeh2 cr parking, nampak mcm kosong, tp ada pulak moto sebijik parking dlm2

rosnanie said...

syahazli, selamat dtg... kalau basikal memang boleh alih dan pernah jgk alih, tp kalau moto, kena lak moto besar...huhuhu...

abe him... sampai hatimu nak jual adikmu sendiri... waaaa.... (berlakon skit...hehhe)

ZZ... kalu kroni lagi marah rasanya, tak reti nak park elok2 eh?

LanaBulu said...

Sabar..rosnanie..
Bak kata Aziz Satar..Coobaaannnn!!!
Biasa2nya orng pompuan yg cepat marah ni..yg 'membawa budak' kot..atau yg ABC je..hhee
Anyway tahniah kalau membawa tu..

rosnanie said...

En LB... tak berkaitan la....

kakcikseroja said...

Salam Nanie..

mmg menyakitkan hati.. kdg2 rasa nak tolong tolak atau angkat letak ke tepi.. :(

rosnanie said...

Kakcik, kalu yang larat, alihkan jer, macam basikal ni, boleh jer alih, tp yg lg bengang motor2 yg parked mcm tu

eelobor said...

eelobor pernah kena saman akibat memberi pinjam motor kepada kawan dan dia park motor pada ruangan petak kereta. eelobor bayar saman tersebut & menjadi pengajaran buat eelobor utk masa depan. yang konpius sampai sekarang, kenapa petak parking utk kereta di salah guna oleh garai makan yang selalunya menggunakan ruangan tersebut utk meletak meja makan. adakah ruangan petak kereta (yang berbayar parkingn nya) hanya sah dari jam 8am - 6pm saje?

Raziff Lokman said...

...biasa jumpa mcm ni, selalunya bila emergency utk park...3 kemungkinan utk gambar ni -

1:penunggang basikal ni rasa dia pun berhak parking sbg rakyat Malaysia...

2:sbb takde papan tanda yg kata "hanya untuk kereta sahaja"...

3:basikal tu tokey kedai yg punya..

iCe said...

kes macam ni kat mana2 pon ada... bak kata zz, tu kroni tuan punya kedai... diorang memang sengaja parking macam tu pasal senang untuk lori hantar barang masuk... keh3

deeja said...

salam psahabatan,mai tengok2 buku.
huhu..jgn mare yer lari dr tajuk asale

rosnanie said...

salam en razif, hehehe... macam2 teori... actually kat kedai ni, saya tak ler sakit hati sangat cuma bila jd kt area sibuk tu yang lebih sakit hati, ni contoh jer... tp mungkin juge, bak kate en raxif dan kawan2 lain, ni kroni tuan punya kedai, sebab tu sesuke hati jer... hehehehe.....

rosnanie said...

salam ice... selamat datang... hehhe... mungkin jgk, tp tgk keluasan.. tak muat tu lori nak celah...

rosnanie said...

salam eelobor... saya pun selalu konfius dgn kedai makan yg guna parking lot ni, diaorang tak serik ker dgn kes kereta sondol pelanggan tgh makan kt parking lot ni kan? Hmmm macam2....

rosnanie said...

Deeja... salam persahabatan kembali... insya Allah, nanti kita jenguk