Kedai Buku Online

Saturday, December 5, 2009

PENGUMUMAN





Assalamualaikum



Kepada semua kawan-kawan, jika agak lama tiada posting baru ataupun tiada komen baru dari saya, diharap kawan-kawan dapat memahami yang sesungguhnya sekarang ini saya sedang bertungkus lumus menghabiskan 11 novel dan


1 buku motivasi yang dibeli di Alaf21 dan 2 novel yang dipinjam dari library. Ahaks....

















Sorry ye kawan-kawan, jangan marah.......

20 comments:

eelobor said...

minat tul dia membaca nih....eelobor kalu buku tu nipis bole la baca. tp kalu dh tebal lebih 2 inci....bertahun pn x abis lg

azieazah said...

Hehehehe... first time baca orang sebut 2 biji novel... bukan 2 buah novel ker ROS? heehe

selamat menghayati novel ROS, jangan sampai nangis tauuu...

*Kak Azie sampai hari ni tetap tak leh lupa pada siri SAGA (1-4) karya Abdul Talib Hassan (ALTAHA).. besttttt sesangatttt...

kakcikseroja said...

eh! ada novel baru dari RAM ye? kena cari ni.. i likeeeeeeee......

shazriena said...

9 nyawa dah abis baca great suka cter dia x sbr nak tunggu pahlawan sunan... sis nanie, az ada 6 buah buku dari 5 buah buku hehehe umi az ckp elok la nak amik periksa la tu hehehe. tp mmg best baca novel

rosnanie said...

eelobor, sayang nya minat saya pada novel lebih, buku2 lain boleh tido gk kalau baca. Buku2 motivasi pun pilih author, hehehe.....

rosnanie said...

kaka azie, malunyer... hehehe... ni lah gara2 bahasa pasar bawa dalam penulisan... tks bagtau, dah tukar pun

kak azie, bab2 leleh tu out of control, selalunya tak sedar air mata dah meleleh dah...hehe

rosnanie said...

kak cik pegi beli tak? Hbs berapa byk? Az kata dia dah hbs baca dah buku 9 nyawa tu, express tul...

rosnanie said...

Az, sy selalunya baca buku RAM last sekali. Awal2 baca yang jiwang dulu, yg thrill kmdn

"az ada 6 buah buku dari 5 buah buku".. ni maksudnya buku RAM ker? pastu terbalik eh?

Saya dah ada semua buku dia, dari dulu lagi kumpul, punyalah semangat, pernah sekali terbeli 2x sebab 1st time beli dh agak lama, tak pernah mengulang baca, pastu jumpa buku tu, ingat belum beli, beli skali lagi.

buku2 alaf ni kena hati2 gk sebab byk dh buku diaorang buat cover baru, silap2 beli 2x

echah_syed said...

ros..ni kawan combi yg bekerja dgn alaf 21.ade jumpe dia tak kat booth alaf??

klik sini >> http://norzailina.blogspot.com/

rosnanie said...

salam kak echah, hari saya pegi tu dia tak de. Mungkin hari lain. Norzailina ni banyak buku kan, novel ada, masakan ada, motivasi(?) pn ada

LanaBulu said...

Fuuhh..semangat membaca tuh..
jgn sampai baby panggil sampai tak perasan dah lah. hee..
Elok lah kalau beli banyak2 tu ..nanti boleh kita orang pi ramai..pinjam dari Rosnanie lak..
Amacam..setutju..?

rosnanie said...

LB, boleh... tak de masalah, nak pinjam, mai la

shazriena said...

kak nanie, buku ramlee awng mursyid tu mmg wajib kumpul, mmg kumpul dr igauan maut sampaila 9 nyawa. minat saya pada RAM ni dah jadi ikutan pada pakcik sy kekadang kami siap bergaduh lg pasal buku dia. oh mksd az buku yg dibeli di alaf 21 hari tu,

jenis az lak suka baca buku yg diminati dulu, baru la bca yg lain hehehe. aisya sofea pun sama best buku dia, tp rasanya faveret kak nanie faveret sy jugak kot

rosnanie said...

salam Az, aisya sofea, anis ayuni, bikash nur idris, antara novelis faveret saya. Dulu masa norhayati berahim dgn alaf pn, buku2 dia tak eprnah miss, skrg NB dh ada company sendiri, sama macam fauziah ashari

shazriena said...

salam sis nanie yup samala, kekadang takut jg nak baca buku penulis baru ni takut x berapa best jln cerita dia ,

rosnanie said...

Az, penulis baru ramai jgk yg berbakat, tp takut nak try sebab pernah kena tak best lgsg. Baca 2 3 bab, pastu simpan. Rugi jer beli

amal (^^,) said...

salam...alamak...sy memg minat sangat2 dengan novel RAM!

best tak cerita 9nyawa?

setakat ni novel2 dia memg lain dari yang lain...

lepas ni boleh lah sy tanya akak je perkembangan novel RAM ea?
memandangkan sy dok jauh skrg...hehe...boleh ea?

rosnanie said...

salam amal
sorry, blum baca lg 9 nyawa, reserve untuk last... hehe

amal nak buat koleksi tak? Boleh sy tolong poskan

amal (^^,) said...

owh xpe kak,terima kasih ;D

saya ada tempah kat kawan saya...
tapi akak saya nak cadang...

aq buatlah n3 sinopsis cerita n pendpt akak tentang novel-novel yg akak baca XD

rosnanie said...

Amal, bukan tak nak buat, tapi tak reti nak buat, takut nanti terlebih komen pulak, orang tak yah baca buku dah, baca komen saya jek, hehehe....