Kedai Buku Online

Monday, December 21, 2009

SUASANA MALAM KENDURI



Persiapan pelamin.. cantik kombinasi hitam putih... macam kena dengan kata-kata... hitam putih kehidupan








Kemeriahan kerjasama membungkus bunga telur, dari kecik ke besar, muda ke yang tua, semua ada....





Si kecil yang sentiasa mencuri tumpuan kamera...


Ambil peluang bergambar jugak



Yang lelaki pulak bersukaria... hehehe... marah diaorang... berusaha membakar lauk... saja... barbeque keluarga.. menu.. kambing, ayam dan udang
*

10 comments:

kakcikseroja said...

teserlah kemeriahannya :)

LanaBulu said...

Sapa nak kawin ni mak su??
Pak su nak tambah lagi ke nih..?
Tahniah..tahniah..hee

p/s - maalhijrah; ignore je lah word verification tu..hhmmm

azieazah said...

ROSNANIE, biasanya bila ada kenduri tak kira kecil atau besar, ikatan kekeluargaan dapat dihangatkan, dimeriahkan.

Sepupu anak2 kita bertambah dan mereka semakin mesra..

Adik beradik yg jarang bertemu, dapat beramah mesra. Tolong menolong yang tiada nilai harganya..

Bak kata orang tua-tua, “berderau”. Hari ni anak dia kahwin kita tolong...

Lain kali anak kita kahwin, depa lak tolong..
No pricetag..

rosnanie said...

salam kakcik... hehehe....


salam en LB, ni mesti kes tak baca entry kat baah ni ye.... anak sedara paksu lah (kat belah dia panggil pakcid) yang kawin, hehehe... tks, wor verification tu nanti sy buang, asyik lupe jer

rosnanie said...

Salam kak azie, betul betul betul... wpn kenduri sebelah suami, tp tak terasa tersisih sebab semuanya mesra, dari dulu lagi

zeqzeq said...

bila kenduri , makan, bila makan ,letih, bila kenduri kena kerja.

sepakat adik beradik, biarkan sepupu berbalah tanda ikatan mesra tanpa perbezaan pangkat ayahnya

rosnanie said...

ZZ, tu yg seronok, sepupu2 dari kecik dh pupuk semangat kekeluargaan, insyaAllah kekal sehingga akhir hayat

shaniza said...

Salam..
Best nye buat BBQ.. ramai2 tentu meriah.
Dah lama tak berkumpul mcm ni..tak ada anak sedara yg nk kawin tahun ni, mungkin kena tunggu tahun depan..

a kl citizen said...

assalammualaikum

bestnya...meriah

rosnanie said...

salam kak niza dan cikgu normah,

memang meriah, tp kitaorang, tak kira sebelah saya atau sebelah suami, pantang ada peluang, ramai jer yg balik, mesti buat barbeque, sajer seronok2, hehe